Ta deg en kaffe og la Photoshop gjøre jobben for deg!

Ta deg en kaffe og la Photoshop gjøre jobben for deg!

Få 10% rabatt på alle kurs og konferanser

Jasenko Sivonjic Portrait

Er man selvlært i Photoshop, så er man kanskje ikke klar over at Photoshop er i stand til å gjøre tidkrevende oppgaver for deg. Programmet har en rekke funksjoner som man kaller automatiseringer. Nå skal vi sjekke ut en av de beste, nemlig “Image Processor”.

Tenk at du har fått flere hundre høyoppløselige bilder i f.eks Photoshop-formatet som du ønsker å bruke på web. For det ene er du nødt å tilpasse dimensjonene på samtlige bilder og, for det andre, lagre om bildene i format passende for web, f.eks. jpg. Tenk deg å gjøre dette manuelt for hvert eneste bilde! Det er nettopp dette “Image Processor” fikser for deg. Den kan f.eks. ta en hel mappe med bilder, endre størrelse på dem for så lagre dem om i nytt format.

Slik bruker du “Image Processor”:

  1. Finn Image Processor

Du finner den under “File > Scripts > Image Processor” (se illustrasjon under).

Photoshop - Confex

  1. Sett opp “Image Processor”

Photoshop - Confex

  1. Select the images to process. Velg de åpne bildene eller enda bedre, velg en mappe med bilder, ved å klikke på knappen “Select Folder”.
  2. Select location to save processed images. La denne stå på “Save in Same Location”. Photoshop vil opprette en ny mappe for de ferdige bildene dine.
  3. File Type. Skal du bruke bildene for web bør du velge JPG. Sett “Quality” til ønsket nivå. Aktiver “Resize to Fit” og legg til pikseldimensjonene du ønsker å resize bildene til. Har satt jeg bredde og høyde til samme verdi, nemlig 600 px. Du lurer kanskje på om alle bildene blir da kvadratiske. Det blir de nemlig ikke. Bildene i liggende format vil få 600 px i bredde, mens de i stående format vil få 600 px i høyden.
  4. Preferences. Har kan du aktivere en action i tillegg til øvrige valg. Vi hopper over dette valget i denne casen.

Nå som alt er satt opp slik vi ønsker avslutt med knappen “Run”.

 

Du vil nå se at Photoshop åpner det ene bildet etter det andre, endrer størrelse på dem og lagrer dem igjen. De ferdige bildene vil du finne inn i mappen du valgte i trinn 1. Photoshop har der opprettet en ny mappe med navnet JPG der de prosesserte bildene nå ligger.

 

– Jasenko Sivonjic, Kreativ leder &kommunikasjonsdesigner IMADETHIS Studio

 

Ønsker du å lære mer om Photoshop? Meld deg på kurset Grunnleggende Photoshop i dag