Dette er våre sju universale ansiktsuttrykk

Dette er våre sju universale ansiktsuttrykk

Møt kroppsspråkekspert Daneel Foyer på Kundeservicedagen 4. desember

KROPPSSPRÅK: Daneel Foyer er en av Norges ledende eksperter på kroppsspråk. 

Jobber du med kundeservice eller ledelse og synes det er vanskelig å lese andres ansiktsuttrykk? Her ser du hvordan du tolker emosjonelle reaksjoner.

Enten du jobber som leder, med kundeservice eller har relasjoner med kollegaer, kan det være nyttig å tolke signaler fra andre.

–  Ansiktet er uten tvil den kroppsdelen som best avslører hvordan vi har det og hva vi føler. Men du må kjenne til signalene for å kunne tolke dem rett.

Det sier Daneel Foyer – kroppsspråk-instruktør og trener. Tirsdag 4. desember møter du ham som foredragsholder på Kundeservicedagen på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo.

Les mer om Kundeservicedagen her.

Foyer har spesialisert seg på kroppsspråk i mer enn 15 år og driver nettsiden Bodylanguage. Her avslører han hvilke sju universale ansiktsuttrykk vi alle har.

1 Sinne

Du stenger munnen og får tynne lepper. Blikket er direkte. Sinne er et ansiktsuttrykk som ofte blir misforstått som avsky.

2 Avsky

Du rynker på nesen og trekker leppene opp. Ofte viser du også tenner. Dette er grunnen til at avsky ofte misforstås som sinne. Men når du er sint, viser du ikke tenner.

3 Tristhet

Øynene dine er ufokuserte. Du løfter øyebrynene opp til midten av øyet og munnvikene dine trekkes ned.

 4 Lykke

Munnen løfter seg og du får smilerynker rundt øynene. Det er kun når du har et ekte smil at du får smilerynker.

5 Forakt

Du løfter den ene siden av munnen. Hvis du opplever denne, er du som mottaker i trøbbel, fordi den andre personen har liten respekt for deg og opplever at de er bedre enn deg.

6 Frykt 

Øynene blir større og øyelokkene går opp. Du viser det hvite i øynene dine. Ansiktet fryser i spenning

7 Overraskelse

Alle muskler i ansiktet er avslappet og alt frakobles. Det kan lett oppfattes som frykt

–  Vi har en spesiell del i hjernen som gjenkjenner ansiktsuttrykk. Dessverre er det mange som misforstår signalene vi sender ut. Det kan skape forvirring, problemer og misforståelser, sier Foyer.

Vi tolker ofte feil

Han mener blant annet at vi har en tendens til å tolke uttrykk utfra hvor vi selv er i livet, og hva vi selv mener om situasjonen vi er i.

– Likevel ser disse sju ulike emosjonelle uttrykkene likt ut hos alle. Ved å lære hva ansiktsuttrykkene faktisk betyr, kommuniserer vi bedre og unngår mange misforståelser. Enkelte kan dog være vanskeligere å tolke enn andre. Hvis du har en ansiktsskade, eller har botox, er det nesten umulig, sier Foyer.