Slik lykkes du som leder

Slik lykkes du som leder

Vår kursleder Morten Teien Sekkeseter har jobbet med ledere i lang tid. Han mener at det er godt å ha noen enkle prinsipper å forholde seg til i lederrollen, spesielt i krevende situasjoner.

Her er Morten Teien Sekkeseters 3 viktige prinsipper for å lykkes som leder:

1. Si det som er sant

Alt for ofte bruker vi mye tid på å finne gode måter å formidle vanskelige ting på. Det som er sant er sant. Å si det som er sant er ofte den beste strategien. Da slipper du å fortelle halvsannheter, og det er lett å huske hva du har sagt. Du har sagt det som er sant. (Unntaksvis kan du komme i situasjoner der dette er vanskelig, men som oftest er det en god strategi.)

Fra kollega til leder –for deg som har rykket opp internt eller er ny i lederrollen

2. Du spiller en rolle

Som leder får du penger for å spille en rolle. Lederrollen. Av og til krever rollen ting av deg som du privat kanskje ikke synes er lett, eller du er kanskje ikke engang enig.  Uansett, når du har sagt ja til fylle denne rollen kan rolletenkningen gjøre det enklere for deg å gjennomføre vanskelige beslutninger. Det er din rolle å utføre det.

Lær alt du må vite for å takle konflikter og vanskelige personalsaker på arbeidplassen.

3. Tydelig tidlig

Erfaringsmessig er utydelighet lederens største, og vanligste, feil. Når en leder er utydelig skaper lederen grobunn for tolkning blant sine ansatte. Når en medarbeider må tolke sjefen, tolker han eller hun vanligvis negativt.  (Det er menneskelig, og ikke negativt!) En leder som er tydelig, og tidlig ute med å være tydelig, har medarbeidere som vet hva de skal forholde seg til. Det skaper fornøyde medarbeidere på lang sikt.

Retorikk – kunsten å overbevise og påvirke

Kunne du tenke deg å lære mer om disse prinsippene? Meld deg på «Hvordan lede mennesker i praktisk arbeid» og få konkrete lederverktøy og praktiske råd om hvordan du kan utøve god ledelse – også når du selv er operativ.

Se gjerne våre nettsider for fullstendig kursprogram.

morten_teien.-ny