Skåber og Ottesen stilte opp etter stormkaos

Skåber og Ottesen stilte opp etter stormkaos

Været skapte store utfordringer da Confex arrangerte «Kvinner i tiden» i Stavanger for åttende gang. Komikerdronningen Linn Skåber og rockevokalist Janove Ottesen stilte opp i siste minutt og reddet dagen for 1000 forventningsfulle kvinner.

– Jeg har avholdt mange konferanser, men aldri opplevd lignende. Det å ikke ha oversikt over hvem av foredragsholderne som kommer frem og hvordan programmet utarter seg den neste timen er veldig nervepirrende, sier prosjektleder Camilla Kristiansen, som var ansvarlig for gjennomføring av konferansen.

I flere måneder har Confex Norge planlagt «Kvinner i tiden» som ble avholdt i Stavanger fredag. Godt over 1100 kvinner hadde meldt seg på, og dagen var planlagt ned til hver minste detalj. Det var et kjendisspekket program som ventet deltakerne – Prinsesse Märtha Louise, Christine Koht, Geir Lippestad og Hanne Kristin Rohde skulle alle på scenen. Sterk storm, med orkanstyrke i vindkastene, satte derimot en stopper for flere av foredragsholderne.

– Den største prøvelsen var å fremstå rolig på scenen, mens det var et enormt tempo backstage, sier Kristiansen.

Prinsessen tilbrakte dagen på Gardermoen

Konferansen ble avholdt i Stavanger konserthus. Etter en lang busstur med mye ventetid, blant annet på grunn av et veltet tre over veien, var endelig Confex-staben på plass sent torsdag kveld. I løpet av natten ble det rigget klart i konserthuset. Fredag morgen ble lokalene undersøkt av politiet og nærmere 1000 deltakere dukket opp, alt var med andre ord klart for å ta i mot Prinsesse Märtha Louise. Hun skulle fly fra Oslo til Stavanger på fredag morgen, men samtlige fly var kansellert, fulle og forsinket. Prinsessen ventet hele dagen på Gardermoen – i håp om å rekke frem til Stavanger i tide.

– Det første flyet hun fikk mulighet til å ta skulle gå på ettermiddagen, men det ville vært for sent. Hun var veldig lei seg for at hun ikke hadde mulighet til å komme, sier Kristiansen.

Dermed var det en prinsesse mindre på «Kvinner i tiden» i Stavanger og det var ikke bare prinsessen som hadde problemer med lufttransporten. Den planlagte ordstyreren for dagen, Karin Fevaag Larsen, var værfast på Bergen lufthavn.

– Hun gjorde alt for å komme seg på et fly til Stavanger. Når hun endelig kom seg på et fly måtte det snu etter å ha forsøkt å lande to ganger, sier Kristiansen.

Koht sov på møterom

Dessverre var ikke prinsessen den eneste som ble hindret av uværet. Christine Koht skulle avslutte dagen med en times foredrag fredag ettermiddag. Hun forsøkte å komme seg fra Oslo til Stavanger allerede torsdag kveld, men Sola flyplass var stengt for flytrafikk.

– Christine sov på et møterom på Gardemoen i håp om å få kommet seg med et fly fredag morgen. Hun snek i de fleste køene og spurte kapteinen på et av flyene om hun kunne sitte i Cockpit, dessverre lot ikke dette seg gjøre. Christine rakk ikke konferansen, men det er ingenting å utsette på innsatsen, forteller Kristiansen.

Etter beskjeden om at Koht ikke kom, hadde prosjektleder Kristiansen mistet tre av seks foredragsholdere på samme dag som innleggene faktisk skulle holdes. Dagens første foredrag ble etter planen holdt av Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø, også deler av det øvrige programmet gikk som planlagt.

– Da jeg forsto at Hanne Kristine Rohde og Geir Lippestad hadde landet trygt i Stavanger ble jeg utrolig lettet! De hadde vært med et av de få flyene som gikk fra Oslo, forteller Kristiansen.

Utviklet program på rekordtid

Fredag formiddag var det flere hull i programmet som måtte fylles, i Stavanger konserthus satt det 1000 forventningsfulle kvinner. Kristiansen og resten av Confex-staben måtte jobbe på spreng for å gi deltakerne et godt program. Linn Skåber befant seg tilfeldigvis i Stavanger etter å ha fremført showet «Latter på latter» torsdag kveld.

– Jeg tok kontakt med Skåber og at hun hadde mulighet til å stille opp på så kort varsel var gull verdt. Hun gjorde en fantastisk god innsats, og det er ingen tvil om at det ble en dag full av overraskelser for deltakerne, sier Kristiansen.

Etter svært mange telefoner, utallige klikk på Avinors hjemmesider og nervepirrende minutter i backstage-området, fikk Kristiansen endelig tak i en ekte rockestjerne. Janove Ottesen, vokalist og frontfigur i det norske rockebandet Kaizers Orchestra, ankom konserthuset noen få minutter etter at han ble kontaktet.

– Når jeg annonserte fra scenen at Janove skulle komme, spredte det en fantastisk jubelbrus i salen. Han er en utrolig positiv fyr og reddet oss virkelig i denne situasjonen, sier Kristiansen og legger til at hun er svært glad for de positive tilbakemeldingene de har fått etter konferansen.

– Vi kan dessverre ikke styre været og de uforutsigbare hendelsene knyttet til det, men jeg er glad for at kvinnene i Stavanger var så positive og taklet situasjonen utrolig godt, sier Kristiansen.

Fra Confex sine kontorer i Oslo fulgte avdelingsleder Hanne Gudbjørgsrud spent med på situasjonen i Stavanger. Hun er stolt over innsatsen til staben i Stavanger.

– De var utrolig profesjonelle, beholdt roen og ga super service til kunder og samarbeidspartnere, til tross for at de egentlig var kjempenervøse. Dette var et teamwork av dimensjoner, de brukte nettverk, holdt løpende kontakt med talere og situasjonen på Gardermoen. Alle hjalp hverandre. Jeg er kjempestolt, for en megadyktig gjeng, sier Gudbjørgsrud.

«Kvinner i tiden» har tidligere blitt avholdt en gang i året i Stavanger. Fra 2014 vil konferansen arrangeres to ganger årlig.

Legg igjen en kommentar