Ønsker du medarbeidere som leverer og trives? Meld deg på kurs i positiv psykologi!

Ønsker du medarbeidere som leverer og trives? Meld deg på kurs i positiv psykologi!

Foto Mona Nordøy

Vil du lære hvordan positiv psykologi kan bedre arbeidsmiljøet og produktiviteten i din bedrift? På kurset Positiv psykologi i ledelse lærer du teknikker som løfter og motiverer dine medarbeidere.

Tidligere var psykologien mest fokusert på å forske på mangler, sykdom og vansker – hva som er galt med oss. Positiv psykologi kommer som et supplement til den tradisjonelle psykologien, sier Merethe Drønnen, som har en doktorgrad i positiv psykologi og ledelse og er gründer av PositiveChange.

Positiv psykologi tar utgangspunkt i hva vi er gode til, hva som motiverer, hva som engasjerer og hva vi gjør når vi fungerer optimalt – og så gjør vi mer av det.

Drønnen holder suksesskurset ”Positiv psykologi i ledelse”.

Hun vil – i løpet av de to kursdagene – gi deg grunnleggende kunnskap om hvordan du bruker positiv psykologi, samt konkrete tips og råd om hvordan du kan bruke det i din organisasjon.

Forskningsbasert kunnskap og tilnærming

Kurset baseres på forskning som viser at ledere som utøver positivt lederskap, har medarbeidere som yter mer, har større engasjement og trives bedre på jobb.

– Enkelte tror kanskje at det handler om å tenke positivt. Det dreier seg mer om å finne hva som trigger hver enkelt medarbeider til å yte maks, trives, kjenne glede og blomstre på jobb, sier Drønnen.

Fokuser på løsninger fremfor problemer

Selv har hun vært opptatt av motivasjon så lenge hun kan huske, og mener det er viktig at ledere leter etter løsninger, muligheter og styrker fremfor å fokusere på problemer.

Som personalsjef, førsteamanuensis, og pedagogiske psykologisk rådgiver i til sammen 17 år, har hun sett en rekke eksempler på at det lønner seg.

– Mitt inntrykk er at mange ledere er flinke i faget sitt, men mangler kunnskap om menneskesinnet og hva som motiverer og skaper engasjement hos medarbeidere, sier Drønnen.

På kurset lærer du hvordan du kan finne – og bruke – egne styrker samt styrkene til dine medarbeidere og organisasjonen på en positiv og konstrukt måte, fremfor å fokusere på det som ikke fungerer. Ved å bruke positiv psykologi skapes en vinn-vinn-situasjon.

Les mer om kurset ved å klikke på lenken her.

Dette kan du forvente å lære på kurset

  1. Hva du som leder kan gjøre for å få mer motiverte medarbeidere
  2. Tips om hvordan du bygger team
  3. Tips til hvilke verktøy du kan innføre i arbeidshverdagen
  4. Tips til hvordan du etablerer en positiv kultur på arbeidsplassen