Møt Banki – SR-Banks nye chatbot

Møt Banki – SR-Banks nye chatbot

Flere og flere kundesentre tar i bruk chatbot til å hjelpe kundene. Her kan du bli kjent med SR-Banks nye chatrobot og gode tips til deg som vurderer å skaffe deg en.

Dette er Banki som er en chatbot

«Hei! Jeg heter Banki og er SR-Bank sin chatrobot. Hva lurer du på?»

Med denne hyggelig meldingen møter du SpareBank1 SR-Banks ferskeste kundebehandler på nett – Banki.

Banki er en chatbot – eller robot – som er ekspert på bank og forsikringsspørsmål. Den har vært en del av bankens kundesenter siden januar 2017.

– Banki svarer i hovedsak på spørsmål om bank og forsikring. Den jobber hele døgnet og du finner den på flere av våre nettsider. Den er alltid parat til å hjelpe deg som kunde og du får svar i løpet av ett sekund, sier direktør personmarkedet (PM) May Bente Knutsen Olsen hos SpareBank1 SR-Bank.

Banki ble en del av bankens kundesenter etter at gründer Lars Selsås i selskapet Boost.ai kom hjem etter tre år i Silicon Valley. Med seg i kofferten hadde han ideen – og kunnskapen – om å utvikle en robot for kundesenteret.

Les flere nyttige artikler om Service og kundebehandling her!

Den første kunden

Sparebank1 SR-Bank ble ikke bare kunde. De gikk også inn på eiersiden i Boost.ai.

– Etter at selskapet ble med i bankens gründerprogram, satte det fart. I løpet av ett år var Banki på plass på våre nettsider, sier Knutsen Olsen.

Bedre tid på kundesenteret

Etter installeringen av Banki, har rådgiverne på kundesenteret fått bedre tid til å snakke med kunder som har behov for personlig kontakt.

– Algoritmene til Banki er så avanserte at den kan svare på det meste. I tillegg går det særdeles raskt. Svarene kommer automatisk. I de tilfellene hvor det er behov for personlig oppfølging, blir kunden loset til en personlig kundebehandler, sier Knutsen Olsen.

Banki guider kundene

I tillegg er Banki flink til å guide deg til hvordan du selv kan løse dine utfordringer. Nettsidene til banken er rigget for å løse og besvare de fleste av kundenes spørsmål.

– Når Banki guider kunden til riktig sted på nettsiden, finner ofte kundene selv løsningen på det de søkte hjelp for. Det gjør at kunden får raskere svar og at problemene enklere løses, sier Knutsen Olsen.

Fortsatt behov for rådgivere

Hun tror ikke Banki danker ut den personlige rådgiveren.

– Det er selvsagt vanskelig å spå hvordan teknologien i fremtiden vil påvirke hvilke arbeidsoppgaver maskinene overtar helt. Men slik det ser ut nå, vil ikke chatboten danke ut den menneskelige rådgiveren. Kundene ønsker fortsatt personlig kontakt. Jeg tror derfor det viktigste er at vi får et godt samarbeid mellom mennesker og maskin – slik at robotene blir et godt supplement til den personlige rådgiveren.

Møt SR Banks chatbot Banki

Her er de fem mest populære temaene Banki håndterer

  • Innlogging i nettbank og mobilbank
  • Generelle spørsmål
  • Spørsmål om kort
  • Spørsmål om konto og betaling

Tre tips til deg som vurderer chatbot

  1. Finn en leverandør som kan være en god samarbeidspartner
  2. Ha en god plan for hva du ønsker at chatboten skal bidra med
  3. Ikke undervurder chatbotens opplæringsbehov

Er du interessert i chatbots og kunstig intelligens?

Lær mer på Kundeservicedagen 2018!

Meld deg på Kundeservidedagen og ler mer om chatbots