Mitt livs beste foredrag – Vigdis Austrheim

Mitt livs beste foredrag – Vigdis Austrheim

Vigdis Austrheim har over 15 års ledererfaring fra norske og nordiske virksomheter, som gründer og som leder i store internasjonale selskap. Hun har vært foredragsholder for Confex Norge i mange år, og får alltid svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne. I dag jobber Vigdis med ledercoaching fra eget selskap og forretningsutvikling i Great Place to Work.

 

Hva er det beste foredraget du noen gang har hørt?

Gjennom årene har jeg hørt mange foredrag og liker best engasjerte forelesere som kan stoffet sitt godt. De som kan mer enn kun teori, som virkelig snakker ut fra erfaringer. Ett foredrag jeg aldri kommer til å glemme er Benjamin Zander som trollbandt over 3500 av mine europeiske kollegaer fra Microsoft når han snakket om «The art of possibilities».

 

Hvorfor er dette det beste foredraget?

Zanders er opprinnelig dirigent og kombinerte under foredraget musikk med organisasjonspsykologi. En spennende kombinasjon, presentert med sterkt engasjement, han fikk tilhørere til å le, gråte og synge. Det var hans ekte «passion» og sterke tilstedeværelse og ikke minst budskap som gjorde varig inntrykk. Hans beskrivelse av hvordan du best kan møte motstand bruker jeg iden dag i dag.

 

Hvilke foredrag, som du selv har holdt, husker du best?

Et av de første foredragene jeg holdt på Mellomleder konferansen til Confex for 6-7 år siden. Jeg var selv leder og delte fra min lederhverdag, så mange praktiske verktøy og tips jeg kunne. Det førte til at Confex ba meg holde flere og flere foredrag da de skjønte at jeg hadde så mye å formidle. Det har jeg satt stor pris på. Det er engasjementet og interessen som skapes i salen som gir meg maksimal energi, når jeg vet jeg kan bidra til å gjøre en forskjell. Etter 15 år som leder har jeg nå tatt steget ut av leder rollen selv. Nå jobber jeg for å bidra til at andre blir enda bedre ledere, og det gjør jeg nå på heltid. Jeg holder fortsatt foredrag, men nå har det også blitt kurs, workshops og jeg leder endringsprosesser. Dette gjør jeg nå på heltid så du kan trygt si det var toveis, deltagere og medarbeiderne på Confex foredragene inspirerte meg de også.