Mitt livs beste foredrag – Morten Teien

Mitt livs beste foredrag – Morten Teien

Morten Teien er spesialist på lederutvikling i næringslivet. Hver tirsdag i ukene fremover vil Confex Norge spørre våre foredragsholdere hvilket foredrag de husker best. Teien er første mann ut.

Han har vært foredragsholder for Confex Norge i mange år, og får alltid svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Teien er utdannet pedagog og retoriker fra UiO og bedriftsøkonom fra BI.

 

Hva er det beste foredraget du noen gang har hørt?

Hans Rosling er en svensk lege og professor i internasjonal helse ved Institutt for folkehelsevitenskap ved Karolinska institutet.

Det beste må være Hans Roslings foredrag «Global population growth, box by box». Han snakker om sammenhengen mellom inntekt per hode, barnedødelighet og befolkningsvekst.

Hvorfor er dette det beste foredraget?

Han klarer å gjøre dette temaet hakesleppende interessant. Han er uortodoks i sine virkemidler, samtidig som jeg ikke forventet at han skulle være en så dyktig formidler.

Hvilke foredrag, som du selv har holdt, husker du best?

Det må være et katastrofeforedrag jeg holdt for ledere i forsvaret. Jeg var syk og svettet som en gris. Jeg traff ikke deltakerne, var likblek og måtte holde meg fast i flipoveren. Foredraget varte halvannen time…

 

Legg igjen en kommentar