Mitt livs beste foredrag – Jasenko Sivonjic

Mitt livs beste foredrag – Jasenko Sivonjic

Jasenko Sivonjic er en svært dyktig kursleder og kreativ leder i IMADETHIS Studio. Han har bred kreativ kompetanse, både innen trykte og digitale medier. Utdannet fotograf og med en bachelor i IT, han har tidligere jobbet som leder for en Adobe-avdeling, og har inngående kunnskap om Adobesoftware og visuell kommunikasjon.

Som kursleder hos Confex gjennom mange år får han svært gode tilbakemeldinger og blir oppfattet som en sterk pedagog og entusiastisk foredragsholder. I dag driver han sitt eget kreative studio, IMADETHIS, der han kombinerer de fagområdene han brenner for; interaksjonsdesign, grafiskdesign og fotografi.

  1. Hva er det beste foredraget du noen gang har hørt?

Jeg må innrømme at det er svært mye som skal til for å overvelde meg. Klart, jeg har vært med på en del presentasjoner og foredrag. Noen har vært innsiktsfulle, andre humoristiske, men det er allikevel vanskelig å finne «det beste foredraget». Hvis jeg skal nevne ett så må jeg nesten gå for David McCandless sitt foredrag «The beauty of data visualization» man finner på TED.com.

 

  1. Hvorfor er dette det beste foredraget?

Foredraget tar for seg en ting som aldri slutter å fascinere meg, nemlig designfaget og hvordan design hjelper oss å gjøre det komplekse og tilsynelatende ubegripelige lettforståelig. Det er noe svært vakkert ved det. For meg, de beste foredragene tar for seg selvfølgeligheter vi alle vet er sanne for så å motbevise dem. De åpner opp nye horisonter og minner oss på at verden rundt oss er mye mer spennende enn det vi har lært oss til å tro.

McCandless sitt foredrag viser hvordan man kan finne nye og spennende oppdagelser i store datamengder. Men ingenting av det hadde spilt noen rolle uten god design. Så han designer dataene slik at vi kan forstå dem og bli fascinert av dem.

 

  1. Hvilke foredrag, som du selv har holdt, husker du best?

Jeg husker godt foredraget mitt for lederassistentene i fjor. Målet med foredraget var å vise deltakere superenkle og effektive teknikker som gjør arbeid i Office-programmer til en lek. For meg er disse teknikkene en ren nødvendighet siden jeg som gründer er nødt til få maksimalt ut av den hektiske tiden min.

Det var altså et herlig foredrag, det beste jeg har holdt. Grunnen til at ble så bra er at jeg følte at jeg fikk kontakt med hver eneste deltaker i rommet. At teknikkene jeg delte med dem var så nyttige for dem. De var så med at de nesten ikke torde å blunke for ikke å gå glipp av noe. Det er nettopp da et foredrag går fra bare et foredrag til noe helt magisk!