Mitt livs beste foredrag – A. Christian Karlsson

Mitt livs beste foredrag – A. Christian Karlsson

Christian Karlsson hjelper individer og organisasjoner med å kommunisere mer effektivt. Særlig på engelsk. Han har sin utdannelse fra Brigham Young University, Utah, USA med både en Bachelorgrad i kommunikasjon og en MBA. Han blogger om presentasjonsferdigheter på karlssonconsulting.no.

 

Hva er det beste foredraget du noen gang har hørt?

Det beste foredraget jeg har hørt ble holdt av Andrea Thomas (den gang som Innovasjons-sjef i amerikanske Hershey, nå er hun ansvarlig for markedsstrategien til Walmart). Hun talte om sjokolade og sine erfaringer fra reiser til kakao-produserende land.

 

Hvorfor er dette det beste foredraget?

Hun var så tilstede, energisk og trygg. Det var tydelig at hun kjente sitt materiale, sitt emne og sitt publikum. Og hun var glad i sjokolade av fler grunner enn dem man vanligvis hører. Hun formidlet med begeistring om de samfunnsøkonomiske konsekvensene for individer, familier og hele samfunn på grunn av sjokolade som ble dyrket på en rettferdig og trygg måte.

 

Hvilke foredrag, som du selv har holdt, husker du best?

Jeg holdt dette foredraget under et lederkurs i Heimevernet. Vi var utendørs – og jeg lyktes virkelig med å få publikum med. De både løp rundt og sang av full hals. Takket være ett stykk flipoverark og noen klesklyper fikk jeg «animert» mitt visuelle hjelpemiddel på en låvevegg.