Mitt beste foredrag – Jørgen Norheim

Mitt beste foredrag – Jørgen Norheim

Konsulent Jørgen Norheim i Leading Edge har i over 15 år holdt foredrag om blant annet stressmestring, livsstilsendringer, valg og endringsprosesser. Her på kompetansebloggen forteller han om hvilke foredrag han selv husker best:

Jeg synes det er vanskelig å svare på hva som er mitt beste foredrag da det er så mange elementer å ta hensyn til. Skal jeg tenke på de foredragene der folk har klappet mest, kommet å tatt meg i hånden eller skrevet takkemail i etterkant. Eller skal jeg gå for den følelsen jeg selv hadde både på scenen, men også i etterkant?!

For meg så skal foredrag være formidling på mange nivåer. Gjerne følelser! Jeg elsker humor, type humor avhenger av tilhørerne og jeg må hele tiden justere underveis. Ettertanke og alvor bakt inn med humor. Får jeg til det og beveger folk, da er jeg fornøyd!

For noen år siden holdt jeg foredrag for en stor avdeling i politiet om forventingsavklaringer, verdiarbeid og hvordan vi kan benytte dette for å løse konflikter, men ikke minst unngå dem.

Salen var fylt av et par, tre hundre alvorlige politibetjenter med armene i kors og avventende miner.

Følelsen av å sakte men sikkert i løpet av de første 20 minuttene, kunne se at armene sank ned, folk lente seg fremover på stolene, begynte å nikke gjenkjennende og ikke minst når smilene kommer er helt ubeskrivelig! Det gir et kick som er helt vanvittig!

Etter det foredraget var jeg helt euforisk og gjennomførte intervalltrening i skogen med dobbel energi enn vanlig!

For meg var dette det beste foredraget, da jeg kom igjennom til folk! Jeg har et mantra når jeg går på scenen og det er at « det handler ikke om meg». Hva kan jeg gjøre med min kompetanse, mine ferdigheter og min personlighet som gjør at akkurat disse menneskene får mest mulig ut av den tiden de har valgt å sitte her? Når jeg treffer der, gir det meg en enorm glede over å ha vært til nytte. Jeg blir oppriktig glad!

Jeg har vært heldig å få holde foredrag i over 15 år nå, og det er mange som peker seg ut. Men det som jeg oftest tenker på er mitt første skikkelig store foredrag med over 700 mennesker i salen. Ikke vanlig scene, men catwalk og 4 kameraer som filmet meg fra alle vinkler og storskjermer på alle vegger. Jeg følte meg enormt utilpass. Det var så stort . Dette store oljeselskapet hadde valgt meg, lille meg. I tillegg skulle foredraget holdes på engelsk noe som var første gang for meg. Jeg mener å huske at stemmen var litt svak de første 5 minuttene, men så glemmer man kameraene og størrelsen. Man blir sugd inn i energien fra de i salen og kjenner at man bare kan kjøre på!

Jeg blir alltid litt «høy» etter slike foredrag. Følelsen av å ha levert det kunden faktisk bestilte og gjerne litt til, er det jeg lever for!

Mitt livs beste foredragJørgen Norheim