Ledere tar for enkelt på selgerrollen

Ledere tar for enkelt på selgerrollen

En god leder må være en god selger for å lykkes, men mange ledere tar for enkelt på selgerrollen, mener foredragsholder Vivi-Ann Hilde.

Alt for få ledere forstår at deres oppgave i stor grad handler om å selge inn ideer til sine ansatte, slik at de får lyst til å dra i samme retning som ledelsen. Å tro at alle hopper fordi lederen befaler det er veldig gammeldags, og fungerer ikke i 2014, sier Vivi-Ann Hilde.

Foredragsholder og coach Vivi-Ann Hilde har holdt både salgskurs og lederkurs i en årrekke, og kom etter hvert frem til at mye handler om det samme.

Ledelse er salg

En selger har kanskje noen få produkter å selge, mens en leder skal selge inn mye mer. Alle endringer. Nye måter å gjøre ting på. Flytting til åpent kontorlandskap. Nedleggelse av enheter. Kostnadskutt. Nedbemanning. Fusjoner. Endringer i prosesser. Endring av logo. You name it!

Gode ledere gir tilstrekkelig informasjon. De forklarer hvorfor det er nødvendig og forteller hva målet med endringen er. De skaper forståelse for endringene. De skisserer ulike scenarier. De omtaler konsekvenser av å gjøre, og av å ikke gjøre. De selger inn budskapet sitt, med andre ord!

4 typiske lederfeil

1. Ledere vet ikke at de driver med salg
2. Ledere tror medarbeidere kjøper alt
3. Ledere tror ikke det gjør noen forskjell om gjengen kjøper budskapet
4. Ledere tror de får gjennom sine ting bare fordi de er ledere

Når medarbeidere ikke kjøper en idé er det fordi de ikke ser verdien. De ser ikke noen god grunn, de hører ikke gode argumenter, de skjønner ikke vitsen. Resultatet kan være aktiv motstand, med demotiverte medarbeidere som forsurer miljøet og gjør det skikkelig vanskelig å være leder, sier foredragsholderen.

Ny leder? Du har 100 dager på deg for å lykkes

Hva du gjør de 100 første dagene i ny lederstilling vil avgjøre om du lykkes, sies det. Men hvordan skal du utnytte dine første 100 dager best mulig? Kurset 100 dagersplanen gir seg svaret på det, og der er Vivi-Ann Hilde en av to kursledere.

På kurset Fra selger til salgsvinner kan alle lære vinnerkonseptet innen salg. 40% av stjerneselgerne tilhører den nye kategorien – utfordrerselgeren!

Se alle kurs med Vivi-Ann Hilde og andre kurs innen HR og ledelse fra Confex.

Legg igjen en kommentar