Hva betyr den nye Arbeidsmiljøloven for deg?

Hva betyr den nye Arbeidsmiljøloven for deg?

Med støtte fra Venstre og Krf ble regjeringens forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven, arbeidslivets grunnlov, vedtatt i Stortinget tirsdag 24. mars. Det har skapt debatt. Har du som arbeidsgiver satt deg inn i hva endringene betyr for din bedrift?

Mer søndagsjobbing, ti timers arbeidsdager og økt adgang til midlertidige ansettelser er tre av punktene som ha fått mye oppmerksomhet i den nye Arbeidsmiljøloven. Særlig endringene om midlertidig ansettelse har satt sinnene i kok blant fagorganiserte.

«De nye reglene om midlertidige ansettelser i Arbeidsmiljøloven er et eneste stort surr og vas som vil skape uklarhet og merarbeid i personalavdelinger landet rundt», sa samfunnsdebattant Elin Ørjasæter på Dagsnytt 18 24.mars.

Er du også forvirret?

For å være sikker på at du forstår lovverket, holder tunga rett i munnen og unngår å havne i kinkige situasjoner, arrangerer Confex i samarbeid med Kluge Advokatfirma et halvdagskurs om de nye endringene. Her vil du som hvor arbeidsgiver få en forståelig og god innføring i den nye Arbeidsmiljøloven.

Tid og sted er 14. april på KS Agenda Møtesenter sentralt i Vika. Det koster 2.000 kroner og delta, og det vil bli servert deilig frokost. Les mer på våre nettsider, og meld deg på her: Alt om endringene i Arbeidsmiljøloven – på en halv dag!

Faktaboks:

Her er hovedpunktene i den nye Arbeidsmiljøloven:

  • Fast arbeid skal være hovedregelen som i dag.
  • Det gis generell adgang til midlertidige ansettelser
  • Lovfestet arbeidsplikt for sosialhjelpsmottagere.
  • 70-årsgrensen for oppsigelsesvern endres til en 72-årsgrense.
  • Styrking av varslervernet.
  • Øke søndagsjobbing – maks tre søndager på rad.

Kilde: Aftenposten