Hedret landets foredragsholdere

Hedret landets foredragsholdere

Noen av landets beste foredragsholdere fylte opp Ekebergrestauranten torsdag kveld da Confex Norge arrangerte sin årlige «Taleraften». IT-konsulent Jon-Gunnar Pettersen mottok den høythengende prisen «Årets hederspris».

– «Det er utrolig hyggelig og veldig overraskende. Det er en annerkjennelse som virkelig betyr mye», sier Pettersen. Han legger til at han er glad i å holde kurs for Confex fordi deltakerne er så engasjerte.

– «Deltakerne vil lære, de er der frivillig og da er det lett å undervise. De er veldig motiverte og krevende, det gjør jobben utrolig spennende», sier Pettersen.

Han har vært foredragsholder på Confex-kurs i underkant av 15 år og han har all grunn til å være strålende fornøyd med utmerkelsen. Konkurransen er knallhard, og Pettersen konkurrerte med 488 av landets beste foredragsholdere, som bidro på Confex Norges kurs eller konferanser i 2014. I tillegg var det naturligvis flotte ord som trillet fra scenekanten da prisen ble delt ut.

«Pettersen er faglig svært dyktig, ekstremt pedagogisk og leverer kurs med enestående tilbakemeldinger».

Gnistrende stemning

Confex Norge arrangerer «Taleraften» årlig, hvor både samarbeidspartnere og foredragsholdere blir invitert. Samlet sett ble hele seks priser delt ut og det var gnistrende stemning gjennom hele kvelden. Med takketaler som bestod av både push-ups på scenen og en spontan versjon av Janis Joplins «Mercedes Benz», var det kanskje ikke den blygeste gjengen som var samlet, og foredragsholderne skjulte ikke gleden over å vinne. Christine Calvert, som for øvrig sang Joplin-toner, har holdt mange skrivekurs for Confex Norge. Hun er Norges eneste rendyrkede tekstdoktor, og torsdag ble hun kåret til årets kursleder.

  • «Jeg er utrolig glad», uttalte Calvert fra scenen.

Prisen for årets foredragsholder gikk til Heidi Skutlaberg Wiig. Hun har også samarbeidet med Confex mange ganger, men jobber ikke som foredragsholder på heltid. Skutlaberg Wiig er kreftsykepleier og coach, og jobber tett med alvorlig syke og døende pasienter. Hun er brennende opptatt av god kommunikasjon.

  • «Det var helt fantastisk å vinne. Jeg elsker å holde foredrag og få lov til å bidra med mine erfaringer og tanker. Det å holde foredrag gir meg et inspirerende avbrekk», sier Skutlaberg Wiig.

Live Landmark ble «Årets motivator»

«Hun er fyrverkeriet i rød kjole. Med mottoet: Er det ikke umulig, da må det være mulig! bergtar hun sine tilhørere». Dette var beskrivelsen av «Årets motivator». Live Landmark mottok den prestisjetunge prisen, og hun danket ut verdige motstandere. De andre som var nominert i denne kategorien var nemlig Jørgen Skavlan og Harald Rønneberg.

– «Jeg er utrolig takknemlig og glad for at jeg får muligheten til å dele budskapet som jeg er så opptatt av. Confex gir meg en slik arena», sier Landmark.

Prisen for «Årets nykommer» gikk til Morten Nilsen. Han er kommunikasjonsekspert og coach i Leading Edge, og begynte å holde foredrag for Confex Norge i 2014.

Nyåpnet hotell vant pris

Det var ikke bare talerne som fikk oppmerksomhet på Ekebergrestauranten tordag kveld. I 2014 benyttet Confex Norge seg av 27 ulike kurs- og konferansesteder i 6 forskjellige byer i Norge. Prisen for beste konferansested gikk til nyåpnede Scandic Stavanger City.

  • «Dette var utrolig kjekt. Vi er et lite konferansehotell med syv møterom, og vi satser på litt mer intim og koselig atmosfære», forteller meeting- og eventkoordinator Evelinn Gule Kolltveit ved Stavanger Scandic City.

Confex er et norsk selskap dannet i 1997. I 2013 var det nærmere 13.400 deltakere på Confex’ kurs og konferanser. I dag heter konsernselskapet Confex Group AS, med datterselskap i Norge, Sverige og Tyskland. Confex er Skandinavias ledende utvikler og leverandør av åpne kurs og konferanser til arbeidslivet.

 

Jon-Gunnar Pettersen vant den prestisjetunge prisen «Årets hederspris». Han har vært med Confex i underkant av 15 år.

 

Heidi Skutlaberg Wiig vant prisen «Årets foredragsholder».

 

Christine Calvert vant prisen «Årets kursleder», og feiret med å synge en spontan versjon av Janis Joplins «Mercedes Benz».

 

Live Landmark ble kåret til «Årets motivator» og var strålende fornøyd med utmerkelsen.

 

 

Legg igjen en kommentar