Derfor har Trine Rode Kristiansen startet Kundeserviceskolen

Derfor har Trine Rode Kristiansen startet Kundeserviceskolen

Kundeservicen i norske bedrifter har så stort forbedringspotensial at Trine Rode Kristiansen har startet Kundeserviceskolen.

 

KUNDESERVICESKOLEN: Trine Rode Kristiansen mener kundeservice bør bli bedre og ønsker alle velkommen på skolebenken.

Kundeservice har kanskje vært et nedprioritert satsingsområde i norske bedrifter. Nå er det viktigere enn noen gang å ha det øverst på agendaen i alle bedrifter.

– Produktene vi selger er mer og mer like. God kundeservice vil være et stort konkurransefortrinn og ikke minst gjøre bedriften mer levedyktig, sier Trine Rode Kristiansen i Kundeserviceskolen.

Trine har jobbet med kundeservice og salg i hele sitt yrkesaktive liv, og vil gi ledere, mellomledere og kundebehandlere nyttige verktøy som gjør jobben enklere.

Trine er en av mange som tar turen innom Call Center-dagene 25. og 26. april.

Les mer om Call Center-dagene her.

– I andre land er servicenivået langt høyere enn i Norge. Nå, som retail går ned og folk handler mer på nett, er det viktig at alle skjerper seg i møte med kunden og yter det lille ekstra. Det får kundene til å komme tilbake til deg, sier Trine.

Hele bedriften bør være interessert i kundeservice

Hun mener alle i bedriften bør delta på kurs i kundebehandling. Det gjør at kulturen og kunnskapen om kundeservice blir bedre og lettere å implementere i bedriften din.

– Hvis noe går feil, har vi en tendens til å skylde på andre. Når ledelsen, mellomledere og hele organisasjonen kommer sammen på kurs og får felles virkemidler og retningslinjer, er det ikke lenger aktuelt å skylde på andre enn deg selv. Da tar du ansvar for kundebehandlingen på en ny og bedre måte, sier Trine.

Hun jobber på tvers av alle bransjer. Selv har hun jobbet innenfor apotekbransjen i 18 år og har holdt kurs for Confex i over 20 år.

Pasientservice bør også prioriteres

Som pårørende til et barn med kronisk sykdom, har Trine også lang erfaring fra helsevesenet. Sønnen har vært inn og ut av sykehus hele sitt liv.

Trine mener at pasientservice handler om det samme som kundeservice.

– Helsevesenet – slik jeg kjenner det – har hatt lite fokus på pasientservice. Jeg er overbevist om at helsepersonell som tar det på alvor, i langt større grad vil lykkes med kommunikasjonen med både pasienter og pårørende. Ofte er det kun små justeringer i hverdagen som skal til for at arbeidsdagen blir enklere og pasienten mer fornøyd, sier Trine.

Har kurs for Confex 

I tillegg til å drifte Kundeserviceskolen, holder hun kurset Profesjonell kundeservice og klagehåndtering for Confex.

På kurset lærer du hvordan du skaper kultur for god kundeservice, hva som er smart kundeservice og klagehåndtering i sosiale medier og hvordan du håndterer kritikk, innlegg, negative kommentarer og meldinger.

Neste kurs er 10. og 11. april. Du kan lese mer om kurset, ved klikke her.