10 råd for bedre presentasjoner

10 råd for bedre presentasjoner

Confex utvikler og gjennomfører mer enn 400 kurs og konferanser hvert år og vet mer enn de fleste om hva som skiller gode og dårlige foredrag. Her er våre tips til hvordan du kan få litt mer jubel for presentasjonene dine .

Vi er faktisk mer redde for å snakke foran en forsamling enn vi er for å dø. Det sier litt om hvor vanskelig det føles å skulle formidle noe til en sal med kjente og ukjente mennesker. Confex som utvikler inspirasjonskonferansen ”Motivasjon og arbeidsglede”, Call Center Dagene og 400 andre kurs og konferanser har satt sammen noen av sine erfaringer til en liste med gode råd for bedre presentasjoner.

 

– Noen har et naturlig talent for å stå på en scene, men det som er viktigst for oss er det faglige innholdet. De som klarer å kombinere fag og formidling scorer alltid høyest på våre evalueringer. forteller Liv Caspersen, digitalsjef i Confex.

Det handler lite om presentasjonsteknikk

– Vi har jo kurs i presentasjonsteknikk og de er nyttige nok, men gode foredrag handler like mye om godt og RELEVANT innhold. Derfor har vi satt sammen de beste tipsene våre slik at vi kanskje kan roe nervene til de dyktige fagfolkene og gir de gode formidlerne noen tips til å bli mer relevante.

10 råd for bedre presentasjoner

Her er Confex tips til hvordan du kan lage og holde bedre presentasjoner

  1. Se for deg en dag i livet til dem som sitter i salen, og referer til noe de møter hver dag. På den måten skjønner de at du forstår dem og du får bedre kontakt med salen.
  2. Tenk gjennom hvorfor folk har kommet for å høre på. Hva er det DE tror de skal få ut av din presentasjon? Fokuser det de ønsker å lære, ikke det du ønsker å si.
  3. Tenk igjennom de emosjonelle triggerne. Hva er det tilhørerne frykter? Hva er det som får dem til å ligge våken og tenke. Vis at du forstår hva de er redde for og at det du formidler er laget for å hjelpe.
  4. Forstå at folk ikke er kommet for å underholdes, men for å lære. Fokuser på verdien av innholdet i presentasjonen, ikke på latter og applaus.
  5. Forstå at målet med presentasjonen ikke er å få folk til å like deg.  Du skal gi verdi Tenk på det som å dele ut penger. Jo mer penger du gir jo mer populær blir du.
  6. Begrens deg. Ikke prøv å fortelle alt du kan. Folk klarer ikke å ta inn mer enn to eller tre hovedpoenger. Øv deg heller på å gi disse poengene skikkelig dybde.
  7. Ikke prøv feike en ”talerpersonlighet”. Gode talere er seg selv og det burde du også være. Men du kan gjerne være en ekstrem versjon av deg selv
  8. Ikke la publikum skremme deg. Ha kontroll på deg selv, presentasjonen og utstyret og la publikum leve sitt eget liv.
  9. Øv med en kollega. Ved å kjøre igjennom presentasjonen med en kollega eller venn oppdager du fort om du mangler litt kraft i argumentene eller om det er deler av presentasjonen som er overflødige. Men ikke øv deg i hjel. Ha stålkontroll på temaene, ikke powerpoint-rekkefølgen.  Overdriver du øvingen vil du bli helt satt ut om du plutselig blir avbrutt av et spørsmål.
  10. Husk at publikum ønsker at du skal lykkes.

Legg igjen en kommentar